Large afzakkerij heinvanliempd2

ONTWIKKELING CHV NOORDKADE VEGHEL

Opzetten van Stichting CHV Cultuur Haven Veghel


Dit prachtig opgeknapt industrieel erfgoed biedt onderdak aan cultuur, food en leisure. Stichting CHV Cultuur Haven Veghel is beheerder van het cultuurcluster van circa 8.000m2. Hiervoor zette Zdma de bedrijfsvoering op, ontwikkelde mede de visie en vertaalde dit financieel en bedrijfsmatig. Uitvoer: mei 2013 tot december 2014.


Eigenaar van de Noordkade is Noordkade Ontwikkeling BV, die bestaat uit Bouwbedrijf Van de Ven (met initiatiefnemer Stefan van de Ven) en Provincie Noord-Brabant. Gemeente Veghel investeert in dit bijzondere project door de Veghelse culturele en sociaal-culturele instellingen voor 15 jaar te huisvesten in het cultuurcluster van 8.000 m2. De gemeente besteedt het beheer van het cultuurcluster per 1 juni 2013 uit aan de nieuw opgerichte Stichting CHV. De stichting kreeg voor twee jaar een opstartsubsidie mee. In 2015 moet de stichting haar eigen broek ophouden met de exploitatie van het cultuurcafé De Afzakkerij en diverse multifunctionele zalen. In 2014 trof de stichting de voorbereidingen voor de oprichting van een dochteronderneming die de horeca en commerciële verhuringen op zich neemt. Per 1 januari 2015 is de Exploitatie Cultuur Haven Veghel BV met haar activiteiten gestart. 


Het pionieren is nu voorbij: de stichting heeft zeer goed personeel aangetrokken met verstand van horeca en cultuur, en gaat de volgende fase van haar bestaan in. Voor Zdma een mooie afronding van deze anderhalf jaar durende opdracht. 

chvnoordkade.nl